Pentru a cumpăra și tranzacționa criptomonede, există mai multe platforme, inclusiv platforme românești de unde se pot cumpăra criptomonede direct cu cardul sau prin transfer bancar, adică plătind cu lei/euro. Criptomonede-Bitcoin, Ethereum, CardanoPentru a cumpăra de pe platforme, trebuie mai întâi să vă creați un cont pe platforma dorită, fiecare platformă solicită după crearea contului, diverse cerințe pentru validarea contului (copie CI, copie Card, poza cu cardul în mână și abia după validare se pot începe tranzacțiile.

Printre cele mai bune platforme românești de unde se pot cumpăra/tranzacționa principalele criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Ripple, Iota, Monero) sant următoarele:

cryptocoin.pro – procesul de înscriere și validare este simplu, durata de validare poate să fie de câteva zile. După verificare și validare, tranzacțiile se desfășoară destul de rapid. (eu folosesc această platformă și până acum nu am avut probleme). Pe această platformă se pot achiziționa doar Bitcoin, Ethereum, Ethereum Clasic Ripple, Iota, Litecoin, Monero,  și Dash

coinflux.com/ – o altă platformă bună, dar cu procesul de verificare poate să dureze mai multe zile. (am cont și aici, dar nu am folosit platforma). Aici se pot cumpăra doar Bitcoin, Ethereum, Ethereum Clasic, Litecoin

btcxchange.com – o platformă unde se poate cumpăra/tranzacționa doar bitcoin.

Se pot cumpăra Bitcoin și ETH și de la automatele zebrapay.

Ce fac dacă vreau să cumpăr/tranzacționez alte criptomonede?

Dacă vrei să cumperi/tranzacționezi alte monede (Cardano, Tron, Stellar, Ripple, Civic, etc) trebuie să ai cont pe platforme internaționale, unde, tot așa, trebuie creat cont, apoi verificat/validat. Pe aceste platforme nu se acceptă plăți în lei, euro, dolari, etc. deci trebuie mai întâi să cumperi Bitcoin sau Ethereum de pe una din platformele de mai sus, și apoi să faci transfer către wallet-ul din cealaltă platformă, de unde poți apoi cumpăra orice alte criptomonede disponibile.

 Binance.com– momentan cea mai bună platformă!

Una din cele mai bune și folosite platforme pentru tranzacționare, având o gamă variată de criptomonede,  este Binance.com. Folosesc această platformă de 2 luni, și sant mulțumit.

O altă platformă este poloniex.com. Există si alte platforme foarte cunoscute, cum este Bittrex, dar care nu mai acceptă conturi noi, fiind deja foarte mulți înscriși.


De unde pot afla mai multe detalii despre criptomonede?

Înainte de a investi în orice criptomonede este bine să vă informați cât mai mult, să ascultați și de părerile altora cu experiență dar, în final să investiți în ceea ce credeți și cele mai importante două lucruri sant:

  1. Nu investi mai mult decât îți permiți să pierzi
  2. Nu investi totul într-o singură monedă

În Romnânia, surse bune de informare sunt și grupurie de facebook create pe acest subiect, de unde se pot afla multe lucruri despre criptomonede: Criptomonede RomâniaCrypto România – Bitcoin și alte monede

Sursa articolului: adivisa.com


Citește și: Ai auzit de Bitcoin, Ethereum sau alte criptomonede? Vezi aici cum poti cumpara/tranzactiona sau chiar primi gratuit

Vezi și: Site-uri care oferă Bitcoin gratis