Pentru serviciile de consultanță pentru accesarea fondurilor nerambursabile oferite de Adochiței Adrian Daniel PFA, tarifele se vor negocia cu clientul, în funcție de gradul de complexitate al serviciilor solicitate.

Tarifele pentru serviciile de consutanță oferite se împart în două categorii, astfel:

1. Servicii de consultanță/asistență doar pentru întocmirea și depunerea cererii de finanțare și a documentației aferente, deci fără niciun fel de angajament în ceea ce privește obținerea finanțării și fără asistență pe perioada de implementare a proiectului, în cazul în care cererea va fi aprobată. În acest caz, prețurile pornesc de la suma de 1500 de lei (aproximativ 325 de euro). În cazul în care finanțarea nu este aprobată, această sumă nu va fi returnată către client.

2. Servicii de consultanță și asistență pentru întocmirea și depunerea cererii de finanțare și a documentației aferente, și implicit asistență pe perioada de implementare a proiectului, în cazul în care cererea va fi aprobată. În acest caz, prețurile nu sunt fixe, sunt tarife procentuale din valoarea finanțării nerambursabile și care se vor plăti în 3 etape și anume:

    • o sumă fixă de bani, care se va plăti  în momentul predării documentației către beneficiar;
    • o primă de succes pentru cazul în care societatea va obține acordul de finanțare a proiectului;
    • tranșa finală, sumă de bani pentru serviciile de asistență oferită în vederea implementării proiectului, care va fi plătită în procent de 50% la începerea implementării proiectului și 50% la terminarea implementării proiectului.

Procentele pentru cele trei etape pot fi cuprinse între 3% și 10% din valoarea finanțării nerambursabile, procentul fiind variabil în funcție de valoarea finanțării nerambursabile și complexitatea proiectului de investiții, fiind un procent mai mic pentru investiții mari și procent mai mare pentru finanțările de valoare mai mică.

EXEMPLU: pentru cazul în care valoarea finanțării nerambursabile solicitate este 200.000 de euro, pentru serviciile de întocmire a documentație de finanțare și asistență pentru implementarea proiectului (până la primirea tranșei finale de finanțare), prețurile pot ajunge la 10.000 de euro, care vor fi plătiți conform celor trei etape descrise anterior, plătind sume între 350 euro și 700 euro pentru întocmirea documentației, iar diferența până la 10.000 euro urmând a fi achitată la primirea înștiințării de aprobare a finanțării, apoi în alte 2 tranșe pe parcursul implementării proiectului. Acesta este doar un exemplu de calcul, prețul final va fi negociat cu clientul.

În cazul în care proiectul este respins (adică nu va primi finanțare) se va achita doar prima tranșă, care reprezintă prețul pentru serviciile de întocmire a planului de afaceri și a cererii de finanțare nerambursabilă.

Toate prețurile date ca exemplu sunt prețuri totale (fiind neplătitor de TVA).

Pentru a solicita o ofertă de preț personalizată, în funcție de nevoile dumneavoastră, vă rog să completați formularul de contact, de pe pagina “Solicită ofertă” sau click aici.