Update 2 octombrie 2018: S-a publicat proiect de procedură. modificări majore în grila de evaluare! Se estimează lansarea programului în luna noiembrie!

Așa cum a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, programul Start-Up Nation, se va lansa și anul acesta.

Startup Nation 2018Start-Up Nation – este un program multi-anual, prin care statul  acordă ajutor de minimis, celor care iși vor deschide o mică afacere în România, în suma maximă de 200.000 lei (aproximativ 44.000 euro), pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, adică cu contribuție proprie de 0%. Anul trecut, au fost admise la finanțare aproape 10.000 de firme, din totalul de peste 19000 de firme înscrise în etapa on-line.

Important de precizat este că, în 2017 a fost o concurență foarte mare, adică majoritatea proiectelor finanțate au fost cele cu punctaj cuprins între 95 – 100 de puncte și câteva sute de firme cu 90 de puncte (și cu minimum 3-4 angajați asumați), ceea ce înseamnă că firmele cu CAEN din sfera comerțului nu au avut nicio șansă (în aceste cazuri putând obține, în cel mai bun caz 85 de puncte), și nici cele cu CAEN din sfera servicii nu prea au avut șanse, decât acele câteva sute de firme cu 90 de puncte, care și-au asumat de la 3 angajați în sus (conform grilei de evaluare, pe servicii se puteau obține maximum 90 de puncte).

Consultanta Startup Nation

Dacă dorești să accesezi programul Start-up Nation 2018, apasă pe bannerul albastru și completează forumularul, apoi vei fi contactat pentru detalii.


Data estimată a lansării Start-up Nation 2018: luna noiembrie 2018

Condițiile de accesare Start-up Nation 2018: deocamdată s-a publicat pe data de 1 octombrie 2018, un proiect de ordonanță de urgență scos în dezbatere, timp de 30 de zile de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri. IT-ul va primi punctaj inferior afacerilor din productie.

Descarca proiect OUG Start-up Nation

Sursa: http://www.aippimm.ro/articol/transparenta-decizionala/proiect-ordonanta-de-urgenta-in-transparenta-decizionala-


Dacă doriți să vedeți care au fost condițiile din 2017, citiți și:

Start-up Nation Romania – aproape de lansare! (2017)

Totul despre Start-up Nation