Vrei să primești 55000 euro prin programul Comerț 2017? Vezi aici punctajul necesar pentru șanse reale! Activitățile de comerț au șanse extrem de mici, spre nule!
Deși în procedură se specifică faptul că, punctajul minim necesar pentru calificarea este de 50 de puncte din maximum 100, în realitate nu este așa. Dacă ne uităm pe lista firmelor acceptate la finanțare și lista celor care au primit finanțare, în cadrul programului Comerț 2016, observăm că doar firmele carea au obținut punctaj de 100 de puncte au primit finanțare, ba mai mult, au fost destul de multe firme care nu au primit finanțare, chiar dacă aveau 100 de puncte, deoarece concurența a fost mare, ajungând să fie departajate proiectele în funcție de celelalte criterii de departajare în caz de egalitate (nr. de locuri de muncă create, nr. mediu anual de salariați, aportul propriu, etc).
Lista cu firmele admise anul trecut, o găsiți mai jos, pe această pagină.
Deci, pentru a primi finanțare în cadrul programului denumit “Comerț”, adică pentru a avea șanse reale de calificare, este necesar de un punctaj total (100 de puncte), ceea ce elimină din start șansele firmelor care vor să acceseze programul pe activități de comerț (serviciile primesc 10 puncte, comerțul doar 5, deci aceste firme pot cumula maximum 95 de puncte).
Cum poți face 100 de puncte?
Cei care doresc să obțină finanțarea pe acest program, trebuie să obțină 100 de puncte, iar asta ar implica, în principal următoarele aspecte:
- Să activeze de cel puțin 1 an pe activitatea pe care accesează programul, activitate care trebuie să fie din sfera serviciilor (pe comerț se pierd automat 5 puncte)
- Contribuție proprie minimă de 25% (se primesc 20 de puncte, la aport propriu minim 10% nu se acrodă puncte)
- Să aibă minim 3 angajați și să mai angajeze cel puțin 2 persoane (pentru șanse reale minim 3) prin proiect, din care cel puți 2 să fie din categoria persoane defavorizate/șomeri/absolvenți
Deci, pentru șanse reale de a primi finanțare prin programul Comerț 2017, firmele doritoare trebuie să facă niște eforturi destul de mari (aport propriu destul de mare, număr de angajați destul de mare – având în vedere că atât locurile de muncă actuale, cât și cele nou create vor trebui menținute minimum 3 ani după anul implementării, etc), practic firmle care vor să aibă șanse la finanțare, pot solicita maximum: 75% din totalul investiției eligibile (fără TVA), la care vor avea un aport propriu de 25% și vor trebui să suporte din buget propriu si 19% TVA.
Citește mai multe detalii despre program și grila de evaluare AICI
Lista cu firmele care au primit finanțare prin programul Comerț, anul trecut (2016), o găsiți accesând linkul următor: lista-aplicanti-admisi-in-buget.pdf